Naan

Email: info@shabis.dk

Ingredienser

1,5 dl. mælk

2 tsk. sukker

15g. gær

500g mel

Salt

1 tsk. bagepulver

2 spsk. olie

150g yoghurt

1 æg.

 

Fremgangsmåde

1. Varm mælken, til den er lunken. Hæld den i en skål sammen med 1 tsk. sukker og rør gæren ud i den. Dæk mælken til og lad den stå i et kvarter.

2. Sigt melet ned i en stor skål og bland det med 1/2 tsk. salt og bagepulveret. Tilsæt resten af sukkeret, mælkeblandingen, olien, yoghurten og ægget og rør det hele sammen. ælt dejen grundigt, dæk den til og stil til hævning på et varmt sted i ca. 1 time.

3. Varm ovnen op 220. Smør en bageplade med olie og læg bagepapir på. ælt dejen igennem igen og form til 6 kugler. Rul den første kugle ud på et meldrysset bord til et rundt brød. Skal være ca. 1 cm. tyk.

4. Læg naan brødet på bagepladen og bag det midt i ovnen i ca. 8-10 min. Pak det færdige brød ind i en serviet og form og bag resten af brødene på samme måde. 5. Serveres varme.

6. Husk at hvis du har mulighed for at bage naan brødene på en pizza sten er det at foretrække.

 

Copyright 2015 Shabis.dk