Paratha

Email: info@shabis.dk

Ingredienser

400g. chapati mel

2 spsk. ghee eller olie

1 tsk. salt

2 kogte mellem størrelse kartofler

1 lille løg (finthakket)

1 håndfuld korianderblade (finthakket)

1 grøn chili (finthakket)

1/4 tsk. stødt chili

1/2 tsk. garam masala

Ghee eller Olie til stegning.

 

Fremgangsmåde

1. Bland 2 spsk ghee, mel, salt og 2,5 dl. vand i en skål.

2. ælt dejen til den er blød og glat. Form den til en kugle og stryg den med ghee og lad hvile i ca. 20 minutter.

3. Imens moses de kogte kartofler.

4. Tilsæt løg, koriander, grøn chili, stødt chili og garam masala til mosen og bland det hele.

5. Del dejen i 16 stykker.

6. Rul 2 kugler ud på et melstrøet bord til en diameter på ca. 12 cm.

7. Kom noget af mosblandingen på den ene udrulede dej og dæk den med den anden.

8. Rul nu begge med fyldet inde i til ca. en diameter på ca. 20 cm. Stryg den let med ghee. Husk parathaen må ikke være større end din pande!

9. Kom lidt ghee på den varme tawa eller pande. Læg parathaen på panden og bag i ca. 1 minut på hver side til den bliver gyldenbrun.

10. Serveres varme.

11. Husk at mange forskellige slags fyld kan bruges. For eksempel kan du bruge hakket oksekød eller spinat, men det skal tilberedes på forhånd ligesom kartoflerne.

Copyright 2015 Shabis.dk