Pakora

Email: info@shabis.dk

Ingredienser

500g. auberginer

250g. besan (kikærtemel)

1,5 tsk. salt

1 tsk. stødt spidskommen

1/2 tsk stødt chili

1 tsk. stødt koriander

1 tsk. paprika

1 tsk. ajwain (timianfrø)

1 tsk. løgfrø

7,5 dl. planteolie til dybstegning.

 

Fremgangsmåde

1. Vask auberginerne og skær dem i 1/2 cm. tykke skiver.

2. Bland besan med salt og alle de øvrige krydderier. Tilsæt 3 dl. lunkent vand lidt efter lidt og pisk til du har en glat og tyktflydende dej.

3. Varm olien op i en gryde til den er så varm, at en dejdråbe straks stiger sydende op til overfladen.

4. Dyp aubergineskiverne i dejen og dybsteg dem i nogle få minutter til de er gyldenbrune og sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, når du tager dem op og inden du lægger dem på en tallerken eller serveringsfad.

5. Serveres mens de stadig er varme og sprøde. Serveres sammen med en mynte chutney eller en anden chutney ( du finder opskrifterne her på Shabis.dk)

6 HUSK!. Du kan også lave pakora af andre grøntsager. Som for eksempel kartoffel og løg. Det vigtigste er dejen lavet af besan, som er den samme.

Copyright 2015 Shabis.dk