Lamb Korma

Email: info@shabis.dk

Info

En korma ret består typisk af braseret kød eller grøntsager i en youghurt sauce.

Ingredienser

1 kg. lammekåd skåret i tern

2 kopper youghurt naturel

3 hvidløgsfed

2 hakkede løg

1 tsk. paprika

2 tsk. hakket frisk ingefær

2 tsk. solsikkeolie

2 tsk. stødt koriander

0,5 tsk. stødt chili

1 tsk. birkes

1 tsk. gurkemeje

1 laurbærblad

Salt og peber

En lille håndfuld friskhakket koriander.

 

 

Fremgangsmåde

1. Kom youghurt, 1 knust hvidløgsfed, 1/2 hakket løg, paprika, ingefær, og salt og peber i en skål og mix til en marinade. Kom herefter lammekådet i marinaden og gnid godt ind. Kom folie på og stil på køl i mindst et par timer. Gerne natten over. 2. Kom olien og resten af hvidløgsfed og løg i en gryde og sauter det i et par minutter. Tag løgene og hvidløgene op af gryden og sæt til siden. Denne blanding blendes let med en hurtig omgang i blenderen, så det stadig er mindre stykker.

3. Kom stødtkoriander, chili, kommen, birkes og gurkemeje i gryden. Svits det hele i olien i nogen få minutter. Kom det marinerede kåd og den overskydende marinade i.

4. Tilsæt laurbærbladet og de løg og hvidløg der tidligere blev sauteret. Lad det simre til kådet er mør. Det tager ca. 45-60 minutter.

5. Drys den friskhakkede koriander henover, når retten skal serveres. Serveres med chapati eller ris.

Copyright 2015 Shabis.dk