Lamb Tikka Masala

Email: info@shabis.dk

Info

Tikka er mindre kødstykker. Kyllingeudgaven af denne ret er den mest kedte variant.

Ingredienser

 

Til marinaden

2 tsk stødt ingefær

2 finthakket hvidløgsfed

2 spsk friskhakket koriander

1 tsk chilipulver

Saften fra 2 lime

1 spsk gurkemeje

1 spsk olie

Salt og peber

 

900g lammekød i tern.

 

Til saucen

1 finthakket løg

1 finthakket rød chili uden kerner

2 spsk gurkemeje

300ml fløde

Saften fra en halv citron

Frisk koriander til pynt.

 

 

Fremgangsmåde

1. Bland ingefær, gurkemeje, hvidløg, chili, koriander, limesaft, olie, salt og peber i en stor skål. Tilsæt lammekødet og rør rundt til alt kødet er godt dækket af marinaden. Sæt i køleskabet i en time og gerne natten over.

2. Varm en grillpande og steg lammekødet i 8-10 minutter til det er brunet af på alle sider.

3. I en stor stegepande varmes olie op. Sauter chili og løg til de er gyldenbrune. Tilsæt gurkemeje og steg videre i 1 minut. Tilsæt fløden og rør videre i saucen i et par minutter.

4. Tilsæt kødet til flødesaucen. Lad det hele simre i ca. 5 minutter til kødet er færdig tilberedt. Smag til med citronsaft og salt og peber.

5. Kom på serveringsfadet og drys den friske koriander henover. Serveres med naan brød eller basmatiris.

Copyright 2015 Shabis.dk