Rogan Josh

Email: info@shabis.dk

Info

Denne ret er af persisk oprindelse og blev bragt til Indien af Moughal kongerne. Retten laves ved høj varme og har en intens smag.

Ingredienser

1 kg. lammekød (benfri)

3 cm ingefær

4 hvidløgs fed

6 mellemstørelse løg

10 spsk. ghee eller rapsolie

8 grønne kardemomme

6 nelliker

3 laurbærblade

8 sorte peberkorn

2 stk. kanelbark

4 tsk. edelsuss-paprika

1/2 tsk. garam masala

1/2 tsk. stødt chili

2 tsk. stødt koriander

2 tsk. stødt spidskommen

6 spsk youghurt naturel

Salt

Evt. frisk koriander til pynt

 

Fremgangsmåde

1. Skær kødet i mellemstore tern. Skræl ingefær og hvidløg og purer begge med 4 spsk. vand. Pil løgene og hak dem fint.

2. Varm fedstoffet i en pande og brun kødet kraftigt i det. Tag det her efter op af gryden og sæt til side. Svits kardemomme, nelliker, laurbær, peberkorn og kanelbark et kort øjeblik.

3. Kom løg i og brun godt. Tilsæt ingefærpastaen og rist det hele i et minuts tid. Tilsæt herefter salt efter smag og alle krydderierne, undtagen garam masala. Svits det hele i et minuts tid.

4. Kom kødet tilbage ned i gryden. Kom youghurten i og varm det hele igennem i fem minutters tid. Hæld 3 dl vand i og bring det i kog. Læg låg på og skru ned for varmen. Lad kødet simre mørt. Det tager en lille time.

5. Rør rundt af og til. Og slut af med at drysse garam masala på og pynt til sidst med frisk hakket koriander.

Copyright 2015 Shabis.dk