Butter Chicken

Email: info@shabis.dk

Ingredienser

 

Til saucen

1 spsk olie

1 finthakket skalotteløg

1/4 hakket løg

2 spsk smør

2 tsk citronsaft

1 spsk ingefær og hvidløgspasta

1 tsk garam masala

1 tsk chilipulver

1 tsk stødt kommen

1 laurbærblad

1/4 kop youghurt naturel

1 kop madlavningsfløde

1 kop tomatpure

1/4 tsk cayennepeber

Salt og peber.

 

Til kyllingen

500g kyllingefilet skåret i mellemstore stykker

1 spsk olie

1 tsk garam masala

1 knivspids cayennepeber

1 spsk majsstivelse

1/4 kop vand.

 

Frisk hakket korianter til pynt.

 

Fremgangsmåde

1. Varm olie i en dyb stegepande over mellemvarme. Sauter skalotteløg og løg indtil de bliver bløde. Kom smør, citronsaft, cayennepeber, ingefær og hvidløgspasta, garam masala, chilipulver, kommen og laurbærblad i. Bliv ved med at røre rundt i 1 minut.

2. Tilsæt tomatpure og fortsæt med at røre rundt i 2 minutter. Tilsæt madlavningsfløde og yoghurt i under fortsat omrøring. Reducer varmen og lad det simre i 10 minutter under fortsat omrøring. Smag til med salt og peber. Tag den af komfuret og stil til siden.

3. Varm olie i en stor stegepande over mellemvarme. Kom kyllingen på og tilbered i ca. 10 minutter til den er gyldenbrun. Reducer varmen og tilsæt garam masala og cayenne. Tilsæt et par spsk af den tilberedte sauce og lad det simre til at der ikke mere væde og kyllingen er gennemstegt. Kom kyllingen over i saucen og rør rundt.

4. Lav en jævning af majsstivelse og vand, som kommes i saucen med kyllingen. Tilbered i 5 til 10 minutter under konstant røring til saucen har fået en lidt tykkere konsistens.

5. Serveres med chapatti eller basmatiris.

Info

Denne ret findes i alle indiske restauranter i Danmark. Retten kaldes også Murgh Makhani. Murgh betyder kylling og Makhani betyder med smør.

Copyright 2015 Shabis.dk