Chicken Saag

Email: info@shabis.dk

Ingredienser

1,5 kg. kyllingestykker

5 finthakkede hvidløgsfed

2 finthakkede løg

2 store finthakkede tomater

3 cm finthakket frisk ingefær

4 spsk. sødmælk

4 bundter vasket og hakket spinat

2 spsk. smør, 1/2 tsk. cayenne peber

1 tsk. stødt koriander

1/2 tsk. gurkemeje

2 stk. store kardeomomme

2 nelliker

7 spsk. rapsolie

1 tsk. garam masala

1/2 tsk salt.

 

Fremgangsmåde

1. Steg kyllingen i halvdelen af olien til den er letbrun. Tag fra og læg til siden.

2. Kom spinaten i en dyb gryde. Kom 1/4 kop vand i og bring det i kog og tag af komfuret. Når spinaten er afkølet kommes den, uden væden, i blender og blendes til den ikke er hele blade mere. Men skal ikke blendes helt fint.

3. Varm resten af olien og sauter ingefær, løg og hvidløg til de er letbrune. Tilsæt herefter tomat, salt, cayenne, koriander, gurkemeje, nelliker og kardemomme. Kom en spsk. vand i og tilbered det hele over lav varme i 10 minutter. Kom herefter den brunede kylling og mælk i. Lad det simre over lav varme til kyllingen er mør. Hvis man er bange for at der for lidt væde i så kom en lille smule væde i så det kan koge ind.

4. Tilsæt herefter den blendede spinat og garam masala. Tilbered indtil spinaten klistrer til gryden. Tag af varmen. Kom smøret på og tildæk til den skal serveres.

Info

Saag betyder spinat. Istedet for frisk spinat kan man anvende ca. 450g. frossen flødespinat. Dermed kan man springe pkt.2 i fremgangsmåden over.

Copyright 2015 Shabis.dk