Chicken Tikka Masala

Email: info@shabis.dk

Ingredienser

1 kop youghurt

2 tsk stødt kommen

1 tsk stødt kanel

2 tsk cayenne peber

2 tsk stødt sort peber

1 spsk hakket frisk ingefær

4 tsk salt

3 stk kyllingefileter skåret i mellemstore stykker

 

Til saucen

1 spsk smør

1 hakket hvidløgsfed

2 tsk stødt kommen

2 tsk paprika

3 tsk salt

225g. hakkede dåse tomater

1 kop fløde

1/4 kop hakket frisk koriander.

 

Fremgangsmåde

1. Kom youghurt, citron saft, kommen, kanel, cayenne, sort peber, ingefær og salt i en en stor skål. Kom kyllingestykkerne i og mariner godt. Skal være i køleskabet i mindst en time og gerne natten over.

2. Varm en grill op til høj varme. Hvis man ikke har en grill kan en meget varm stegepande også bruges til at tilberede kyllingen.

3. Kom kyllingestykkerne på spyd og fjern den overskydende marinade. Grill kyllingestykkerne til at de er næsten gennemstegte.

4. Smelt smør på en stor stegepande og mellem varme. Sauter hvidløg i et minut. Kom herefter kommen, paprika og salt i. Kom tomat og fløde i. Lad det simre på lav varme til saucen får en tyk konsistens. Tilsæt kyllingen og lad det simre i 10 minutter.

5. Kom på serveringsfadet og drys den friske koriander henover. Serveres med chapatti eller basmatiris.

Info

Chicken Tikka Masala er faktisk ikke en original indisk ret. Den er opfundet af en indisk kok i England og er efterhånden med en meget vellidt ret verden over.

Copyright 2015 Shabis.dk