Aloo Gobi

Email: info@shabis.dk

Ingredienser

350g. blomkål

350g. faste kartofler

2 løg

2 friske chilier

3 cm. ingefær

2 tomater

6 spsk. rapsolie

1,5 tsk. stødt gurkemeje

1,5 tsk. stødt spidskommen

2 tsk. paprika

1/4 tsk. stødt chili

200g. dybfrosne ærter

3 spsk. youghurt naturel

1 tsk. garam masala

Salt.

 

Fremgangsmåde

1. Vask blomkålen og del den i små buketter. Skræl kartoflerne og skær dem i tern på ca. 3 cm. Løgene snittes fint. Vask chilierne, fjern kernerne og skær dem i smalle strimler. Skræl og riv ingefæren. Vask tomaterne og skær dem i kvarte.

2. Varm olien op i en gryde og svits løgene deri ved medium varme. Rør konstant rundt til løgene er gyldenbrune.

3. Kom kartoffeltern, blomkål og chili i gryden og svits dem med i 4-5 minutter under konstant omrøring. Tilsæt alle krydderier, bortset fra garam masala og ingefær. Steg videre i 3-4 minutter.

4. Tilsæt ingefær, tomater og ærter og rør youghurten i lidt efter lidt. Bland det hele godt. Kom 2,5 dl vand og lidt salt i og lad grøntsagsblandingen småkoge i ca. 20 minutter til blomkål og kartofler er møre. Rør i retten af og til så det ikke brænder på i bunden.

5. Drys til sidst med garam masala og server aloo gobi med ris eller chapati.

Copyright 2015 Shabis.dk